P&G: 230 mln wasmiddelflessen uit gerecycled plastic

waslijn

23-07-2015 10:13 | Door: Erik Verheggen

Procter & Gamble brengt per jaar 230 miljoen flessen Ariel, Dash en Lenor op de markt uit duurzaam gerecycled plastic. P&G roept ketenpartijen op om meer gerecyclede plastics te verwerken.

De wasmiddelreus belooft om vanaf 2016 zijn wasmiddelverpakkingen op de schop te nemen. P&G verhoogt het gebruik van post-consumer gerecycled plastic met 3,8 kiloton per jaar. Het bedrijf verwerkt dat plastic in 230 miljoen flessen per jaar, die voor 50 procent uit gerecycled materiaal moeten bestaan.

lenor

“We maken het voor consumenten gemakkelijker om voor duurzame merken te kiezen”, zegt President of Global Fabric and Home Care, Gianni Ciserani, van P&G.

Duurzame doelstellingen

Volgens de topman wil P&G graag meer producten in meer geografische regio’s verpakken in gerecycled materiaal. Maar dat kan het bedrijf niet alleen. “In de toekomst gaan we partnerschappen aan met bedrijven die wereldwijd gerecycled materiaal kunnen leveren. Allerlei partijen spelen een rol.”

In de afgelopen anderhalf jaar zet P&G vaart achter zijn duurzame doelstellingen. Zo gebruikt het bedrijf geen fosfaten meer in zijn producten. Ook werkt P&G samen met DuPont aan bio-ethanol als grondstof voor zeep.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Procter & Gamble | Foto Lenor: Procter & Gamble | Foto waslijn: Victor U, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijflseven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen