Bundles haalt toch investering op na mislukte crowdfunding

wasmachine

11-08-2015 09:33 | Door: Erik Verheggen

Start-up Bundles heeft een mislukte crowdfunding achter de rug voor zijn circulaire leasewasmachines. Het bedrijf kan toch verder met zijn groeiplannen, dankzij vier grote investeerders.

Bundles hoopte met een crowdfundingcampagne € 300.000 op te halen voor een volgende groeifase. Het bedrijf wilde met het bedrag driehonderd nieuwe high-end Miele-wasmachines aanschaffen. De financieringsronde leverde echter niet meer dan € 128.100 op. Dit bedrag werd toegezegd door 186 investeerders.

Grote investeerders

“Maar Bundles kan wel door!”, schrijft CEO Marcel Peters van Bundles in een brief aan de crowdfunders. Vier grote investeerders steken alsnog € 225.000 in de leasewasmachines.

Het gaat volgens Peters om een investering door een impactfonds en door drie ondernemers. De toezeggingen van de Crowd en enthousiaste reacties van onder meer de Ellen MacArthur Foundation, De Groene Zaak, Social Enterprise NL, Dopper, Helpling en de Rabobank zouden de investeerders over de streep hebben getrokken.

In 2014 verscheen Bundles op de wasmachinemarkt met een duurzaam wasconcept. De start-up onderscheidt zich door geen wasmachines, maar wasbeurten te verkopen. Bundles koopt de wasmachines en installeert deze vervolgens bij klanten thuis. De eerste 100 wasmachines financierde Bundles ook via crowdfunding.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Bundles | Foto: Petras Gagilas, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen