Roosegaarde kan met bouw Smog Free Tower beginnen

14-08-2015 15:06 | Door: Dimitri Reijerman

De veelzijdige kunstenaar Daan Roosegaarde heeft de Kickstarter-doelstelling van € 50.000 euro voor de bouw van de Smog Free Tower behaald.

Met het opgehaalde Kickstarter-geld moet in Rotterdam een zeven meter hoge toren verrijzen, waarmee via een luchtzuiveringsinstallatie smog is af te vangen. Vervolgens wordt het fijnstof in een machine samengeperst tot een kubus.

In een enkele kubus is 1.000 kubieke meter fijnstof samengeperst. De smogkubussen gaat Roosegaarde verwerken in sieraden, zoals manchetknopen en ringen.

Roosegaarde wil met zijn project de publieke bewustwording over luchtvervuiling, die vaak niet direct zichtbaar is, vergroten. De kunstenaar en creatief duizendpoot kwam drie jaar geleden op het idee voor de toren na een bezoek aan het zwaar vervuilde Beijing. De toren moet op termijn ook in andere wereldsteden te zien zijn.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Kickstarter | Foto: Studio Roosegaarde

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen