In Madurodam geen apparaat te klein voor recycling

In Madurodam geen apparaat te klein voor recycling

03-01-2013 12:50 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In de kleinste gemeente van Nederland wordt nu ook gerecycled. Met vrachtwagens en minimasten moet duidelijk worden dat geen elektrisch apparaat te klein is voor recycling.

De actie is een initatief van recyclingorganisatie Wecycle. De stichting wil bezoekers bewust maken dat geen afgedankt elektrisch apparaat of spaarlamp, zogeheten e-waste, te klein is voor recycling.

Elk jaar belandt zo'n 35 miljoen kilo aan kleine elektrische apparaten en spaarlampen in de vuilnisbak. Per Nederlander is dat gemiddeld zo'n 23,7 kilo aan elektrische apparaten en energiezuinige lampen af. Daarvan belandt twee kilo in de vuilnisbak.

Zonde

[caption id="attachment_48892" align="alignright" width="300"] De Wecycle-vrachtwagen in Madurodam.[/caption]

Het weggooien van elektronisch afval is zonde. Door e-waste te recyclen blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu. Kleine apparaten kunnen voor meer dan 75 procent gerecycled worden, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent.

Inleveren van elektrische apparaten en spaarlampen kan bij de milieustraat of bij de winkels die deze producten verkopen. Bij steeds meer winkels kunnen klanten zonder tussenkomst hun oude elektrische apparaten, spaarlampen, tl-buizen en batterijen inleveren.

Foto: Henk-Jan van der Klis

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen