Schillen van koffiebonen voeden 3D-printer

27-08-2015 09:16 | Door: Dimitri Reijerman

Een Amerikaans bedrijf heeft filament voor 3D-printers op basis van de schillen van koffiebonen op de markt gebracht.

De Wound Up-filament van de firma 3Dom is gemaakt uit koffieschillen, een restproduct van de koffieproductie. De grondstof wordt geleverd door de firma C2renew. Regulier filament is gemaakt van al dan niet gerecyclede plastics.

Objecten die met Wound Up worden gecreeërd zijn bruinkleurig met een lichte grijstint. Naast het milieuvriendelijke printmateriaal is ook de spoel waar het filament omheen is gewikkeld, van biologisch afbreekbare materialen gemaakt.

3Dom stelt dat het milieuvriendelijke filament door alle 3D-printers gebruikt kan worden die geschikt zijn voor regulier pla-filament. Een rol Wound Up-filament van 1 kilogram kost $ 49. De fabrikant zegt binnenkort met nog meer filamenten te komen op basis van duurzame grondstoffen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: 3Dom | Foto: 3Dom

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen