De duurzaamste consultancybedrijven

De duurzaamste consultancybedrijven

15-01-2013 13:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een analyse van Verdantix laat zien welke consultancybedrijven het duurzaamst zijn. Ernst & Young staat bovenaan.

Het internationale onderzoeksbedrijf Verdantix heeft vier categorieën opgesteld. Ernst & Young eindigde op de eerste plek in de categorie algemeen, de grootste categorie. Microsoft als eerste in de categorie software. In de categorieën verzekering en non-profit prijkten KPMG en de Global Reporting Initiative bovenaan de lijst.

De grote vier

Ernst & Young kwam op de eerste plaats terecht door zijn score van 39 procent. In dezelfde categorie volgden KPMG, Deloitte en PricewaterhouseCoopers met respectievelijk 36, 33 en 30 procent.

Zoals de grote vijf de dienst uitmaken op de Afrikaanse steppen, maken Deloitte, PricewaterhouseCoopers, KPMG en Ernst & Young de dienst in de consultancywereld als de grote vier.

De analyse van Verdantix wijst uit dat de grote vier ook op het gebied van duurzaamheid dominant zijn. “De dominantie van de grote vier is slecht nieuws voor hun concurrenten,” zegt Patty Satkiewicz, analist bij Verdantix. “Dit zijn markten waar veel geld in omgaat en [de grote vier] hebben de middelen om strategische investeringen te kunnen doen op wereldniveau.”

De Global Reporting Initiative

De Global Reporting Initiative (GRI) is een non-profit organisatie die de standaard voor duurzame rapportage heeft geïnitieerd. Meer dan 4.000 bedrijven uit 60 landen gebruiken de standaard van GRI. Het initiatief haalde een score van maar liefst 61 procent.

Richtlijnen van het GRI zijn er voor commerciële bedrijven, overheid en de non-profitsector. Met de richtlijnen hoopt GRI rapportages over duurzaamheid net zo gangbaar te maken als financiële rapportage.

Het onderzoek

Voor dit onderzoek interviewde Verdantix 250 beleidsmakers van bedrijven met een omzet groter dan $250 mln (€187 mln) per jaar. De genoemde percentages geven de voorkeuren aan van de zakenmensen.

Bron: Environmentalleader

Foto: Mish

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen