Veolia neemt plasticrecycler AKG over

04-09-2015 15:36 | Door: Dimitri Reijerman

Het Franse Veolia Environnement neemt voor een onbekend bedrag de Nederlandse plasticrecycler AKG Kunststof over.

Veolia neemt een meerderheidsaandeel in AKG, zo meldt persbureau Reuters. Daarvoor heeft het bedrijf de aandelen van de private equity-firma Wadinko overgenomen.

Met de overname krijgt Veolia, dat een jaaromzet heeft van € 12 mrd, de technologie van het veel kleinere AKG Kunststof in handen. AKG recyclet polypropyleen en polyethyleen afkomstig uit afvalstromen vanuit de industrie en de consument.

De kunststoffen worden omgezet naar diverse soorten granulaten. Deze worden weer doorverkocht aan industriële afnemers, zoals fabrikanten actief in de sectoren automotive, witgoed en infrastructuur.

De recyclingapparatuur van AKG is in staat om de diverse plasticsoorten die in de afvalstroom van huishoudens voorkomen te scheiden op basis van de dichtheid. Daarvoor wordt een propriëtaire sorteertechnologie gebruikt op basis van magnetisme. De technologie is door zijn eenvoud relatief goedkoop.

Veolia wil de verwerkingscapaciteit van de AKG-vestiging in Vroomshoop ophogen van jaarlijks 35.000 ton naar 75.000 ton. Ook gaat het Franse concern de recyclingtechnologie in andere landen inzetten.

Bekijk een filmpje van RTL Z over AKG Kunststof:

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Reuters | Foto: Streetwise Cycle, via Wikipedia, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen