Bio-bean verwarmt 15.000 huishoudens in Londen

Koffie

15-09-2015 09:54 | Door: Chris Thijssen

Bio-bean gaat 15.000 woningen in Londen verwarmen met koffiedik dat als afval overblijft in lokale cafés. Hiervoor wil de start-up jaarlijks 50.000 ton koffiedik inzamelen.

Dat schrijft EveningStandard. Bio-bean, gespecialiseerd in het omzetten van koffiedik in energie, gaat de Londense huishoudens verwarmen in het kader van een nieuwe regeling die de duurzame economie in Londen moet stimuleren.

In het begin verzamelt de start-up slechts een paar honderd ton koffiedik per week. Bio-bean verwacht eind 2016 echter 50.000 ton per jaar in te zamelen. Daarmee kan het bedrijf 15.000 huishoudens voorzien van warmte. Met elke ton koffiedik die bio-bean verwerkt, bespaart het bedrijf 6,8 ton CO2.

Biomassaboilers

Vanaf vandaag rijdt een bus dagelijks langs honderd cafés en kantoren in Londen om koffieafval te verzamelen. Bio-bean verwerkt het koffiedik vervolgens tot pellets. Die worden daarna in efficiënte biomassaboilers verwarmd om energie te produceren.

Cafés en kantoren die hun koffieafval inleveren, ontvangen hiervoor geen vergoeding. Zij kunnen hiermee echter wel besparen op de afvalverwerkingskosten.

650 ton biobrandstof

Bio-bean won vorig jaar de Postcode Loterij Green Challenge. Onlangs sloeg de start-up de handen ineen met verschillende Londense stations van Network Rail. Hiermee genereerde het bedrijf al meer dan 650 ton biobrandstof.  

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: EveningStandard | Foto: Indra Gunawan, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen