Cradle to Cradle-keurmerk breidt uit met nieuwe beoordelaar

Cradle to Cradle-keurmerk breidt uit met nieuwe beoordelaar

30-01-2013 16:09 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

ToxServices is de eerste onafhankelijke partij die Cradle to Cradle-certificaten mag uitgeven.

Tot nu toe werden certificaten uitgegeven door twee organisaties; McDonough Braungard Design Chemistry (MBDC) en Environmental Protection Encouragement Agency (EPEA). Deze zijn beiden opgericht door William McDonough en Michael Braungard, de bedenkers van het Cradle to Cradle-concept.

Door ToxServices, een consultancybedrijf gespecialiseerd in toxicologie en duurzaamheid, aan het rijtje beoordelaars toe te voegen is een belangrijke stap gezet richting onafhankelijkheid van het keurmerk. In het verleden was er nog wel eens discussie over de geloofwaardigheid van het keurmerk, omdat McDonough en Braungard de beoordeling te veel in eigen handen zouden hebben.

Meer beoordelaars

De bedoeling is dat er in de toekomst nog meer beoordelaars bij zullen komen. Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute, de organisatie die de Cradle to Cradle-standaard waarborgt, heeft het trainen van meer beoordelaars aangewezen als topprioriteit voor 2013.

Binnen het Cradle to Cradle-concept streeft men ernaar producten te ontwerpen die een positieve invloed hebben op mens en milieu. Het label richt zich op vijf categorieën: veiligheid van materialen, recycling, hernieuwbare energie, CO2-emissies, waterbeleid en sociale verantwoordelijkheid. Er zijn vervolgens vijf beoordelingsniveaus waarvan de hoogste, Platinum, zo ambitieus is dat hij nog nooit is uitgegeven.

Bron: Greenbiz

Foto: Peter Kaminski

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen