VS recyclet meer goud dan het nodig heeft

VS recyclet meer goud dan het nodig heeft

06-02-2013 12:34 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De VS recyclede in 2012 meer goud dan de markt nodig had. Sinds 2008 is de recycling van goud met 33 procent gestegen.

De mijnen in de VS produceerden afgelopen jaar 230 ton goud, en recycling leverde 240 ton op. Het land gebruikte zelf slechts 150 ton goud.

Dit blijkt uit een rapport van de het Amerikaanse geologische onderzoeksinstituut USGS. Sinds 2008 is de recycling met 33 procent toegenomen, terwijl de capaciteit van de Amerikaanse mijnen ongeveer gelijk bleef.

Onbenut potentieel

Toch is er beduidend meer potentieel voor recycling in de VS. In 2009 werd nog maar 25 procent van het elektronisch afval, oftewel e-waste, in de VS ingezameld voor recycling.

Daarnaast groeide de markt voor consumentenelektronica van 2008 tot 2012 wereldwijd met 75 procent, terwijl de recycling in de VS zoals gezegd slechts met 33 procent toenam.

Foto: Consceptical

Bron: Goudstandaard

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen