Een vest van PET-flessen en schoenen op de composthoop

Een vest van PET-flessen en schoenen op de composthoop

20-02-2013 11:28 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vesten zijn gemaakt van gerecycled plastic en sneakers kunnen op de composthoop. Puma lanceerde deze maand een volledig cradle-to-cradle-gecertificeerde kledinglijn. 

De nieuwe kledinglijn, InCycle, bestaat uit onder andere biologisch afbreekbare sneakers en T-shirts en een vest en rugzak die volledig recyclebaar zijn. Het vest (de Puma Track Jacket) is gemaakt van uit PET-flessen gerecycled polyester. Om volledige recycling mogelijk te maken is de toevoeging van andere materialen zo veel mogelijk vermeden: zelfs de rits is gemaakt van gerecycled polyester.

Winst- en verliesrekening

Het is niet de eerste keer dat Puma handen en voeten geeft aan het thema duurzaamheid. In 2010 introduceerde Puma een winst- en verliesrekening voor het milieu, waarmee de daadwerkelijke milieukosten van producten uitgerekend kunnen worden. Uit die winst- en verliesrekening bleek dat 57 procent van de milieu-impact van Puma voortkomt uit de productie van grondstoffen zoals leer, katoen en rubber. Recycling vermindert het gebruik van deze grondstoffen en heeft dus grote invloed op het verlagen van de milieu-impact.

Ook biologisch afbreekbare producten zijn goed voor het milieu. Uit analyse blijkt dat de biologisch afbreekbare sneakers en T-shirts 31 procent minder impact hebben op het milieu dan hun conventionele voorgangers.

Bron: Sustainablebusiness

Foto: Victor+ via Flickr.com

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen