Tui en Schiphol verbeteren afvalscheiding

09-10-2015 19:07 | Door: Dimitri Reijerman

Luchtvaartmaatschappij Tui zamelt afval in zijn vliegtuigen voortaan gescheiden in. Met behulp van de afvalscheidingsfaciliteiten van Suez wordt het afval op Schiphol gerecycled.

Tui is ISO 14.001 gecertificeerd en zegt zich daarmee extra in te spannen om zijn milieuprestaties te verbeteren. Daarbij richt de luchtvaartmaatschappij zich meer op afval en de recycling ervan.

Sinds enkele maanden is Tui bezig om afval gescheiden in te zamelen. Het Tui-personeel doet glas, blik, papier en plastic in aparte afvalzakken. Op luchthaven Schiphol verzorgt afvalverwerker Suez met zijn afvalscheidingsfacliteiten het verdere recyclewerk.

Tui zegt samen met andere luchtvaartmaatschappijen uit de Tui Group te proberen om ook op de luchthavens van populaire vakantiebestemmingen het afval beter te recyclen. Tui vliegt naar circa 55 bestemmingen wereldwijd.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Tui | Foto: Tui

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen