Startup Weelec recyclet oude energiemeters Stedin

Stedin

19-10-2015 09:07 | Door: Erik Verheggen

Stedin biedt de komende jaren alle consumenten en kleinzakelijke klanten slimme energiemeters aan. Het Maastrichtse Weelec zorgt dat de materialen duurzaam hergebruikt worden.

Weelec en Stedin zijn daarvoor een officiële samenwerking aangegaan. Weelec is een nieuwe partij in de recyclingbranche. Het bedrijf zet voor de werkzaamheden mensen in die op de arbeidsmarkt niet makkelijk aan het werk komen.

stroommeters

In 2014 deed Stedin al een proef met het handmatig uit elkaar halen van oude meters. Dit bleek een positief effect te hebben op het recyclingpercentage en de materiaalopbrengst.

Financiele waarde

Frans van de Noort, operationeel directeur Stedin: "Weelec genereert door zijn vernieuwende proces zuiverdere materiaalstromen. Onder andere door het geven van een tweede leven en positieve financiële waarde aan kunststoffen. Deze worden niet verbrand, maar verwerkt tot een hoogwaardige kunststofstroom. Het recyclepercentage is bijna honderd procent."

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de Rotterdamse haven, en de provincie Utrecht.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Stedin | Foto hoogspanningsmast: E. Dronkert, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) | Foto meters: Stedin

 

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen