Evi Coevorden droogt mest met afvalwarmte

bemesting

22-10-2015 12:12 | Door: Erik Verheggen

De Duits-Nederlandse afvalverbrander Evi bouwt in Coevorden een fabriek voor organische mestkorrels. Evi droogt de mest met warmte uit zijn afvalverbrandingsinstallatie.

De bouw van de fabriek op het Europark in Coevorden start begin 2016. Jaarlijks moet daar 100.000 ton dikke mestfractie worden omgezet in mestkorrels. Het is een organisch mestproduct waarin de mineralen op duurzame wijze hergebruikt kunnen worden in andere delen van Europa of de wereld, meldt het bedrijf.

Laagwaardige stoom

“Met behulp van meer laagwaardige stoom die in onze afvalenergiecentrale vrijkomt, is het mogelijk om organische mestkorrels te produceren die door boeren in andere delen van Europa of de wereld kan worden gebruikt voor een beter productie van hun gewassen”, zegt Evi-directeur Eric Pot. “Ook realiseren we hiermee een beter energetisch rendement van onze eigen afvalenergiecentrale op het Europark.”

Evi Coevorden ligt op de Duits-Nederlandse grens. Het bedrijf verwerkt zowel Nederlands als Duits afval. Het bedrijf heeft daarvoor een spoorlijn aangelegd die op de spoornetten van beide landen is aangesloten.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Evi | Foto: Public Domain

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen