Koffiedik in spijkerbroek American Eagle weert geuren

Koffie

23-10-2015 14:47 | Door: Chris Thijssen

De nieuwe spijkerbroeken van het kledingmerk American Eagle zijn gedeeltelijk gemaakt van gerecycled koffiedik. Het materiaal zou vocht afvoeren en beschermen tegen uv-straling.

De spijkerbroeken van American Eagle bevatten elk 2,25 gram koffiedik, dat is geïntegreerd in de vezels. Tijdens de productie is het koffieafval ontdaan van geurende verbindingen, zodat de broeken niet naar koffie ruiken.

De spijkerstof, verrijkt met het behandelde koffiedik, zou volgens American Eagle vocht afvoeren en de drager beschermen tegen uv-straling. Koffiedik staat daarnaast bekend om zijn ontgeurende werking. Dat effect blijft volgens het merk in de spijkerbroeken behouden.

Onderbroeken met koffie

De start-up Ministry of Supply maakt ook gebruik van deze eigenschap van koffie. Door koffieafval te integreren in de vezels van sokken, gaan deze minder snel stinken, stellen de makers.

Ook ondergoedmerk Sloggi heeft een lijn van onderbroeken gemaakt van onder andere koffieafval. Verder lanceerde Marks & Spencer begin dit jaar een schoenenlijn, gemaakt van afgedankte koffiedrab en plastic flessen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: American Eagle, Ecouterre, Ministry of Supply | Foto: Christian Kadluba, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail