Hoe de wonderolieboom duurzamere sportkleding oplevert

Wonderolieboom

28-10-2015 09:28 | Door: Chris Thijssen

Fulgar, een Italiaanse fabrikant van synthetisch garen, heeft een nieuwe nylonvezel gemaakt van bonen van de wonderolieboom.

Evo, zoals de nieuwe nylonvezel heet, kan volgens Fulgar worden gebruikt voor vrijwel alle textieltoepassingen. De ultralichte, stretchende en ademende eigenschappen maken de vezel in het bijzonder geschikt voor het maken van sportkleding, stelt de garenfabrikant.

De Evo-nylonvezel is volledig gemaakt van wonderolie, afkomstig van bonen van de wonderolieboom. Deze boom groeit in dorre gebieden, die ongeschikt zijn voor andere landbouw.

Van de bonen van de boom wordt ook wonderolie gemaakt, dat wordt gebruikt bij de productie van bepaalde smeermiddelen, hydraulische en remvloeistoffen, verf, inkt en badolie.

Duurzaamheidsbeleid

Duurzaamheid is volgens Fulgar een belangrijke pijler van zijn MVO-beleid. Onderdeel van het duurzaamheidsbeleid is investeren in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van duurzame productiemethoden. Evo is daar een resultaat van.

Een ander product dat voortkomt uit de duurzaamheidsinspanningen is Q-Nova, een innovatieve nylonvezel die voor 99 procent is gemaakt van gerecyclede materialen. De vezel is daarnaast ontwikkeld in een ecologisch duurzaam proces, stelt Fulgar.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Fulgar | Foto: Maja Dumat https://www.flickr.com/photos/blumenbiene/15436628611/, via Flickr Creative Commons https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail