Columbia Sportswear weert afgedankte kleding van afvalberg

Columbia

31-10-2015 10:27 | Door: Chris Thijssen

Columbia Sportswear zamelt samen met de Duitse hergebruikspecialist I:Collect oude kleren en schoenen in. Hiermee wil het merk kleding en schoenen uit de afvalhoop houden.

Met het Rethreads-programma van Columbia Sportswear en I:Collect (I:Co) kunnen consumenten hun ongewilde kleren en schoenen inleveren bij deelnemende Columbia-winkels in de Amerikaanse staten Washington, Oregon en Minnesota. In ruil ontvangen ze een kortingscoupon te besteden in dezelfde winkels.

I:Co biedt de infrastructuur om te garanderen dat waardevolle ruwe materialen uit afgedankt textiel terechtkomen in een gesloten productiecirkel en daarin blijven. Het bedrijf werkt behalve met Columbia ook samen met onder andere H&M, Levi Strauss en The North Face, die al eerder consumenten opriepen hun ongewilde kleren en schoenen in te leveren.

Hergebruik of recycling

De kleren en schoenen die consumenten inleveren, gaan naar een textielverwerkingsfabriek. Daar worden de items op verschillende criteria beoordeeld en vervolgens gesorteerd voor hergebruik of recycling.

Producten die nog gedragen kunnen worden, vinden een nieuwe bestemming op de markt voor tweedehands kleding. Kleren of schoenen die niet meer gedragen kunnen worden, worden als een ander product hergebruikt. Zo kan textiel dienen als schoonmaakdoek of als vulling voor knuffelberen.

Nieuw textiel

Producten die niet meer kunnen worden hergebruikt, worden gerecycled in ruwe materialen en gebruikt voor de productie van nieuw textiel. Ook kunnen de materialen nuttig zijn voor de productie van atletiekbanen, isolatie of tapijtvulling.

Met het nieuwe inzamelingsprogramma, wil Columbia zich aansluiten bij de beweging om kleding en schoenen van de afvalberg te weren en deze producten een nieuw leven te geven.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Columbia Sports, I:Collect | Foto: Parker Knight, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail