Orderbeleid stoffengroothandel leidt tot minder textielafval

Stof

04-11-2015 09:24 | Door: Chris Thijssen

Bo Weevil, een biologische stoffengroothandel in Nieuwegein, laat winkels en ontwerpers samen stoffen inkopen. Dit verkleint het risico dat textiel op de afvalberg belandt.

Om kledingontwerpers en stoffenwinkels de kans te geven kleine hoeveelheden biologische stof te kopen, introduceert Bo Weevil het concept van gezamenlijk inkopen. Daarmee kunnen ontwerpers en winkels bijvoorbeeld ook één rol stof bestellen. 

Alle kleine orders worden samen één grote bestelling. Op basis daarvan levert de stoffenproducent aan de groothandel Bo Weevil.

Volgens de groothandel, die alleen Gots-gecertificeerde stoffen verkoopt, is de minimale afname normaal gesproken relatief groot. Daardoor is het voor ontwerpers en kleine winkels vaak niet aantrekkelijk om een order te plaatsen.

Wanneer ze toch tot bestellen overgaan, bestaat bovendien de kans dat ze te veel stof ontvangen, die ze vervolgens niet gebruiken of niet verkopen. Het nieuwe concept van Bo Weevil verkleint dus het risico dat textiel op de afvalhoop belandt.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Bo Weevil | Foto: Bo Weevil

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail