Hoe Lidl 35 miljoen kilowattuur bespaart in Duitsland

lidl

18-11-2015 07:38 | Door: Thijs ten Brinck

Het Duitse supermarktconcern Lidl heeft in het thuisland 217 filialen verduurzaamd. Daarmee voorkomt het bedrijf jaarlijks 18.000 ton CO2-uitstoot.

Lidl heeft voor zijn winkels een nieuwe duurzaamheids- en energie-efficiëntiestandaard ontwikkeld. 

217 winkels besparen samen 18.000 ton CO2 

Inmiddels is de standaard op 217 winkels in Duitsland doorgevoerd. Daarmee bespaart Lidl naar eigen zeggen jaarlijks 35 miljoen kilowattuur aan energie, vergelijkbaar met het jaarverbruik aan elektriciteit van 10.000 huishoudens.

Ook voorkomt Lidl met de besparingsmaatregelen de uitstoot van ruim 18.000 ton CO2 per jaar.

Energie-efficiëntieprijs

Lidl heeft voor deze prestatie de Energy Efficiency Award 2015 van het Duitse Energieagentschap Dena gewonnen. De jury ziet zowel de standaard als geheel als de individuele energiebesparingsmaatregelen bij de filialen als voorbeeld voor andere retailbedrijven.

Lidl werkt ook in Nederland aan het verduurzamen van zijn supermarkten. Een nieuw filiaal in Stein, Limburg, is de standaard voor alle winkels die de supermarktketen de komende tijd zal bouwen. Met honderden zonnepanelen, LED-verlichting en energiezuinige koelingen is het filiaal ruim een kwart zuiniger dan andere supermarkten met een vergelijkbare omvang.

Buiten de winkels werkt Lidl ook aan duurzame distributie, met onder meer elektrische vrachtwagens in de Amsterdamse binnenstad en het duurzaamste distributiecentrum van Nederland.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Dena | Foto: (vincent desjardins, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail