Voor € 8 per jaar elke terrasgast duurzaam een warme kont

terras

20-11-2015 16:24 | Door: Thijs ten Brinck

De Utrechtse start-up Stoov maakt elektrisch verwarmde stoelkussen voor terrassen en kerken. Stoov biedt een duurzaam alternatief voor terrasheaters op gas.

Stoov sloot zich eerder dit jaar aan bij de incubater Utrecht Inc. Inmiddels heeft de start-up, net voor de winter intreedt, zijn eerste Stoov-kussens uitgeleverd.

Stoov claimt een besparing van € 100 euro per jaar per terrasstoel.

Ten opzichte van een terrasverwarmer met een gastank of een infraroodstraler op krachtstroom zijn de kussens veel energiezuiniger. Stoov claimt bovendien dat zijn product tot € 100 euro per jaar per terrasstoel bespaart.

Warm in de kerk en op terras

De stoelkussens met accu laden draadloos op in een opbergstation, dat plaats biedt aan 16 kussens. De kussens verwarmen met maximaal 12 watt per stoel, de temperatuur is door de gebruiker zelf te kiezen.

Naast terrassen en in de achtertuin ziet Stoov ook kansen voor kerken. Deze zitten lang niet meer zo vol als voorheen en per bezoeker loopt de verwarming van de grote open ruimtes meer en meer in de papieren. Aan een kerk in het Friese Jorwerd leverde Stoov onlangs twee systemen met verwarmde kussens.

Voor de toepassing op horecaterrassen is Stoov genomineerd voor de Misset Horeca Award. Of Stoov wint, wordt duidelijk op de Horecava-beurs, maandag 11 tot en met donderdag 14 januari 2016 in de RAI Amsterdam.

kussens stoov

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Stoov, Misset Horeca | Foto: Stoov (footer), Rob Bertholf (header), via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven) 

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail