Milieu-impact van kledingmaterialen: "Wol en zijde springen er echt uit"

24-11-2015 09:44 | Door: Aveline Bies

Het produceren van kleding is milieubelastend, vooral kleding van wol en zijde. Daarom is het beter om langer met kleding te doen.

Milieu-Centraal heeft een onderzoek laten doen naar de milieu-impact van verschillende kledingmaterialen. Kirsten Palland van MilieuCentraal zegt hierover tegen DuurzaamBV Radio: "De milieu-impact van alle kledingmaterialen is sowieso groot, maar wol en zijde springen er echt uit".

Bij wol komt dit vooral doordat schapen het broeikasgas methaan uitstoten. Ook hebben schapen veel land nodig om op te kunnen grazen en er spelen dierenwelzijnsbelangen in de wolindustrie. Haar advies: "We adviseren niet om wol of zijde niet meer te kopen, maar juist langer met de materialen te doen". MilieuCentraal geeft allerlei tips om langer met je kleding te doen en er tegelijkertijd modieus bij te lopen.

Circulaire spijkerbroek

Een initiatief dat erop gericht is langer met kleding te doen, is Mud Jeans. Dat heeft de circulaire spijkerbroek geïntroduceerd die zodanig is ontworpen dat de producent de spijkerbroek een tweede leven kan geven. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Foto: Micolo J via Flickr (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Aveline Bies

Stagiaire DuurzaamBedrijfsleven Media. Geïnteresseerd in internationale ontwikkelingen en duurzaamheid. Met belangstelling voor de wisselwerking tussen duurzame innovaties en de samenleving.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail