Ook New Balance maakt schoenzool met 3D-printer

02-12-2015 10:29 | Door: Chris Thijssen

Na Adidas gaat ook New Balance de tussenzolen van hardloopschoenen 3D-printen. Hiermee kan het merk de eigenschappen van de zool afstemmen op de wens van de gebruiker.

De stap naar een 3D-geprinte tussenzool komt voort uit de samenwerking van schoenenmerk New Balance met het bedrijf 3D Systems. Dit bedrijf, dat 3D-printoplossingen levert, ontwikkelde DuraForm Flex, een elastisch poederachtig materiaal dat voor het printen van de tussenzool wordt gebruikt.

De tussenzool zorgt voor ondersteuning en demping van de voet. Dit deel van de schoen is het belangrijkst voor de drager, omdat elke voet andere ondersteuning en demping nodig heeft.

Schoenzool op maat

Voorheen maakte New Balance voor elk type hardloper een andere schoen. Door de zool te printen, kan deze beter worden afgestemd op de schoendrager, zonder dat het merk daarvoor een volledig nieuwe schoen hoeft te ontwerpen.

Ook Adidas ziet kansen voor het 3D-printen van tussenzolen. Voor de ontwikkeling van de onlangs gelanceerde Futurecraft 3D-zool werkte het sportkledingmerk samen met het Belgische 3D-printbedrijf Materialise.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: 3D Systems

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail