Dunkin’ Donuts spoelt niet opgegeten donuts door het riool

Donuts

03-12-2015 09:15 | Door: Chris Thijssen

Dunkin’ Donuts werkt in de Verenigde Staten met een speciale vergister die voedsel- en koffieafval omzet in afvalwater. Zo kunnen vestigingen van de donutketen de hoeveelheid afval verminderen.

De Amerikaanse keten Dunkin' Donuts, die donuts, broodjes en koffie serveert, maakt gebruik van de Eco-Safe Digester van BioHitech America, een bedrijf dat data gedreven oplossingen voor de verwerking van voedselafval levert.

De vergister zet voedsel- en koffieafval uit vestigingen van Dunkin’ Donuts om in grijs water, ofwel huishoudelijk afvalwater. Dit water kan veilig via het riool worden afgevoerd. Hierdoor belandt niet alleen minder afval op de afvalhoop, maar kunnen de vestigingen van de keten ook besparen op afvalverwerkingskosten.

Volgens Dunkin’ Donuts kunnen vestigingen met de Eco-Safe Digester voldoende CO2-reductie realiseren om 1 miljoen extra koppen koffie te serveren zonder het milieu extra te belasten.

Honderd duurzame vestigingen

Tijdens de vergisting van het afval meet en rapporteert de Eco-Safe Digester realtime de economische en ecologische statistieken van het proces. Deze gegevens kan de donutketen gebruiken om de financiële en ecologische effecten van zijn activiteiten in kaart te brengen.

Dunkin’ Donuts wil eind 2016 honderd duurzame vestigingen openen. Hiervoor ontwikkelde het bedrijf DD Green, een certificatieprogramma dat franchisenemers moet helpen bij het bouwen van duurzame, energie-efficiënte restaurants. In het programma is aandacht voor duurzame elementen, zoals de installatie van LED-verlichting en waterbesparend sanitair.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: BioHitech America, Dunkin’ Donuts | Foto: Dunkin’ Donuts (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail