Medeoprichter Skype steekt € 3 mln in online foodmarkt

Vis

11-12-2015 16:51 | Door: Chris Thijssen

De online foodmarkt Directlyfrom heeft na de lancering in Nederland € 3 mln ontvangen van de Zweedse ondernemer Jonas Kjellberg, onder andere medeoprichter van Skype.

Dat schrijft Sprout. Directlyfrom is een online platform dat producenten uit de voedingssector en consumenten aan elkaar koppelt, zonder tussenkomst van andere organisaties. Leveranciers die hun producten via het platform aanbieden, zijn onder andere Schmidt Zeevis en Nice to Meat.

Oprichters Justyna Zadykowicz en Jeroen Zegwaart ontwikkelden het platform in samenwerking met de oprichter van het vergelijkbare platform Direktfran, dat eerder dit jaar in Zweden werd gelanceerd.

Nederland aantrekkelijk voor groei

Nadat Directlyfrom eind november op de Nederlandse markt kwam, besloot de Skype-oprichter in de online foodmarkt te investeren. Kjellberg noemt Directlyfrom in het interview met Sprout een ‘coole online marktplaats’, waarin hij meer dan € 3 mln in investeert.

Volgens de Zweedse ondernemer, die eerder succesvol investeerde in bedrijven als Zalando, Rocket Internet en HelloFresh, is Nederland een aantrekkelijke plek voor de tweede stap in de groei van een bedrijf.

“De internetpenetratie is hier heel hoog”, zegt Kjellberg. “Dat zie je ook aan het succes van een bedrijf als HelloFresh. Nederland is soms de troepen vooruit.”

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Sprout | Foto: Heatheronhertravels.com, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail