Belgisch platform verkoopt overtollige restaurantmaaltijden

15-12-2015 07:05 | Door: Aveline Bies

RestaurantAtHome is een Belgisch platform dat Gentse restaurants kunnen gebruiken om maaltijdoverschotten te verminderen en voedselverspilling tegen te gaan.

Dit schrijft Retaildetail.be. RestaurantAtHome is een online platform waarop restauranthouders overtollige maaltijden kunnen aanbieden aan consumenten. Dit gaat niet alleen voedselverspilling tegen, maar verhoogt ook de omzet van deelnemende restaurants.

Restauranthouders kunnen op het platform plaatsen welke overtollige maaltijden consumenten kunnen bestellen. Door middel van ‘slots’ kunnen ze de beschikbaarheid van gerechten online gemakkelijk aanpassen.

De maaltijden, verpakt in hernieuwbare verpakkingen uit maïsolie, suikerriet en palmblad, kunnen door de consument worden opgehaald of per fiets worden afgeleverd.

Inmiddels hebben al tachtig restauranthouders zich bij het platform aangesloten. Het doel is om in 2016 meer dan 15.000 klanten te kunnen bedienen die de keuze hebben uit ruim vijfhonderd restaurants.

"Vaak blijven restauranthouders met enorme overschotten zitten, wat resulteert in een hogere foodkost én afvalberg”, zegt bedrijfsvoerder Kevin Declercq tegen RetailDetail.be. “Jaarlijks wordt er in Vlaanderen 2 miljoen ton eten weggegooid. Het voedselverlies in de horeca bedraagt 8 procent daarvan ofwel 166.000 ton. Daar willen we iets aan doen."

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Retaildetail.be | Foto: Alpha, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Aveline Bies

Stagiaire DuurzaamBedrijfsleven Media. Geïnteresseerd in internationale ontwikkelingen en duurzaamheid. Met belangstelling voor de wisselwerking tussen duurzame innovaties en de samenleving.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail