Britse Ibis- en Novotel-hotels krijgen laadpunten

Ibis

18-12-2015 15:04 | Door: Chris Thijssen

AccorHotels gaat bij zijn Britse Ibis- en Novotel-hotels laadpunten voor elektrische auto’s plaatsen. In eerste instantie worden zestig hotels voorzien.

De hotelketen werkt voor de plaatsing van de laadpalen samen met Chargemaster, een Britse leverancier van laadpalen. Begin 2016 worden de eerste zestig hotels uitgerust met laadpunten.

Gasten van de Ibis- en Novotel-hotels kunnen de laadpunten kosteloos gebruiken om hun elektrische en plug-in hybrids op te laden. De laadpunten worden snelladers van 22 kilowatt of 7 kilowatt, waarmee auto’s in 60 minuten op te laden zijn.

“Dit is een grote stap voorwaarts in het aanbod van laadpunten bij hotels in het Verenigd Koninkrijk“, zegt David Martell, CEO van Chargemaster. “Hotels zijn logische locaties waar bestuurders van elektrische auto’s een fundamentele behoefte hebben aan laadfaciliteiten. We verwachten dat hotels laadservice adopteren op dezelfde manier als ze met wifi doen.”

Of AccorHotels zijn hotels in andere landen ook van laadpunten gaat voorzien, is niet bekend.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Chargemaster | Foto: Ewan Munro, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail