Wrangler gaat samenwerking aan met duurzaam consortium

21-12-2015 07:52 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Denimmerk Wrangler gaat zich samen met The Sustainability Consortium (TSC) inzetten om zijn productieketen nog duurzamer te maken.

Het denimmerk, dochterbedrijf van VF Jeanswear, werkt al langer aan het verkleinen van zijn ecologische voetafdruk. Om zijn productieketen verder te verduurzamen, slaat Wrangler de handen ineen met TSC. De partijen gaan onder meer onderzoeken welke productiestappen ze kunnen verduurzamen. 

Vervolgens benaderen ze de leveranciers van Wrangler om hen aan te moedigen duurzamer te werken. Zo start het merk in 2016 met trainingen voor toeleveranciers in de hele wereld, schrijft Sustainable Brands. Het doel van de trainingen is de leveranciers te laten zien hoe een duurzame werkwijze de productiviteit ten goede komt. De belangrijkste onderwerpen hierbij zijn energie, water, chemicaliën en arbeidsomstandigheden.

Roian Atwood, director of sustainability bij Wrangler, heeft vertrouwen in de samenwerking. “TSC heeft een bewezen aanpak voor het identificeren van de belangrijkste duurzaamheidseffecten in de kledingindustrie", zegt hij. "De meetmethode van TSC is een effectieve manier om kerncompetenties in de relevante stappen van de productieketen.”

The Sustainability Consortium

TSC is een wereldwijde non-profitorganisatie die bedrijven ondersteunt om een duurzamer productieproces te ontwikkelen. De organisatie onwikkelt schaalbare hulpmiddelen, strategieën en services gebaseerd op wetenschap, die erop gefocust zijn om het hele levenscyclus van een product te beïnvloeden. De organisatie heeft meer dan honderd leden, waaronder grote bedrijven zoals Coca Cola, Ahold en Marks & Spencer. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: The Sustainability Consortium, Rivet, Sustainable Brands | Foto: VF Jeanswear (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail