Plus verkoopt rundvlees met twee Beter Leven-sterren

04-01-2016 18:32 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

Plus verkoopt vanaf eind januari rundvlees met twee sterren van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. De supermarktketen wil op termijn ook het kippenvlees voorzien van minimaal één ster.

Plus wil met zijn nieuwe promotiebeleid duurzamer en diervriendelijker vlees in zijn schappen leggen. Varkensvlees in Plus-supermarkten is voorzien van één ster van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Vanaf eind januari gaat de keten Blonde d’Aquitaine-rundvlees met twee sterren van het keurmerk verkopen.

Voor rundvlees met twee sterren geldt onder meer dat runderen minstens 180 dagen, 12 uur per dag buiten lopen. Daarnaast blijven kalfjes minimaal vijf maanden bij de moeder.

Plus streeft er ook naar zijn kipassortiment te verduurzamen. Zo koos de keten er in 2015 voor om geen reclame meer te maken voor de reguliere kip. De retailer vervangt deze reguliere kip halverwege 2016 door diervriendelijker kippenvlees. Uiteindelijk wil de supermarkt al het kippenvlees van minstens één ster van het Beter Leven-keurmerk te voorzien.

Eerder koos de supermarkt ervoor om een nieuwe duurzame vissoort toe te voegen aan zijn assortiment. De Gijs-schol wordt op milieu- en visvriendelijke wijze gevangen in de Noordzee.

Diervriendelijker kippenvlees

Begin 2016 stappen ook de drie grootste supermarktketens van Nederland over op diervriendelijker kippenvlees. De supermarkten Albert Heijn en Lidl zijn per 1 januari al overgestapt en anderhalve maand later zal Jumbo ook geen plofkip meer verkopen. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Plus | Foto: DuurzaamBedrijfsleven

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail