Nieuwe hotels Premier Inn krijgen grijswatersysteem

07-01-2016 10:23 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Premier Inn in Abu Dhabi heeft als eerste hotel in het Midden-Oosten een grijswatersysteem, waarmee het hotel 24 procent water per maand bespaart.

Whitbread, Het moederbedrijf van Premier Inn, heeft meerdere duurzame doelen vastgesteld voor 2020. Een van de doelen is om alle nieuwe hotels van Premier Inn te voorzien van een grijswatersysteem.

Met het nieuwe grijswatersysteem bespaart de Premier Inn in Abu Dhabi elke maand gemiddeld 735.000 liter aan water. Het grijswatersysteem van waterbeheerder Waterscan zorgt ervoor dat het gebruikte water van douchen en badderen wordt verzameld om vervolgens door een waterfilter te gaan. Het filter haalt bacteriën uit het water, waardoor het gefilterde water hergebruikt kan worden in toiletten, wasmachines of voor irrigatie.

Bekijk hier hoe het grijswatersysteem van Waterscan werkt:

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Whitbread Group, Waterscan, Edie | Foto: Elliott Brown Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail