Brillenmerk brengt in VS duurzame lijn op de markt

11-01-2016 12:01 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het brillenmerk Charmant brengt in de Verenigde Staten de duurzame lijn Awear op de markt. Voor de productie van de lijn gebruikt het merk duurzame grondstoffen.

Het frame van de Awear-brillen van Charmant is gemaakt van bioplastic, dat is geproduceerd op basis van plantaardige grondstoffen. Tijdens het productieproces van het bioplastic wordt minder CO2 uitgestoten en minder water verbruikt dan bij de productie van conventionele brillen. 

Ook de demoglazen van de bril worden gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, zoals maiszetmeel. Daardoor zijn de glazen biologisch afbreekbaar.

Daarnaast onderzoekt het bedrijf de mogelijkheden voor een energiezuinige werkwijze. Door bepaalde onderdelen van de bril met de hand op de bril te bevestigen, verbruiken ze minder energie.

Dick Moby

In Nederland is al een aantal jaar een duurzame bril op de markt. Het Nederlandse bedrijf Dick Moby recyclet plastic door er frames van te maken voor zonnebrillen. Doel van het bedrijf is om tijdens het productieproces geen afval te creëren. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Fashion Times, Dick Moby | Foto: Jase Lam Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail