Vitens en 100.000 Nederlanders willen kraanwater in horeca

Glas water

11-01-2016 12:11 | Door: Chris Thijssen

Vitens heeft samen met andere waterbedrijven 100.000 handtekeningen verzameld voor een groter aanbod van kraanwater in de horeca.

Het drinkwaterbedrijf vindt dat Nederlands kraanwater, dat volgens het bedrijf bekend staat als het beste ter wereld, thuishoort in het horeca-aanbod. Om de beschikbaarheid van kraanwater in horeca en op festivals te vergroten, is Vitens samen met andere bedrijven en maatschappelijke partners de petitie Kraanwater Graag gestart.

Samen met de waterbedrijven PWN, Brabant Water, Oasen en Dunea, en partijen als het Voedingscentrum verzamelde Vitens meer dan 100.000 handtekeningen. Het bedrijf overhandigt de petitie maandag tijdens de Horecava aan Martijn Naberman, die als hotelschooldirecteur van de Tio Hotelhogeschool de toekomst van de horeca vertegenwoordigt.

Kraanwater in Michelin-restaurants

Onlangs onderzocht Vitens, vooruitlopend op de uitreiking van de Michelinsterren, het aanbod van kraanwater in alle Nederlandse sterrenrestaurants. Hieruit bleek dat deze restaurants, op één na, kraanwater op het menu hebben staan, gratis of tegen een vergoeding. Het drinkwaterbedrijf hoopt dat andere restaurants een voorbeeld nemen aan hun Michelin-collega’s.

Het schenken van kraanwater in plaats van water uit een fles biedt volgens het bedrijf kansen voor horecaondernemers. Zo hoeft het schenken van kraanwater geen geld te kosten, is het een teken van gastvrijheid en neemt de waardering die horecaondernemers van hun gasten krijgen op recensiewebsites toe, stelt Vitens.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Vitens | Foto: Gabriele Diwald, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail