Bijproduct van suikerproductie maakt jassen waterdicht

Outdoor-jassen

18-01-2016 07:15 | Door: Chris Thijssen

Outdoormerk Bergans of Norway en vezelproducent Toray gebruiken een bijproduct van de suikerproductie voor het maken van de buitenlaag van jassen.  

De buitenlaag van de Eidfjord Jacket van outdoormerk Bergans of Norway is gemaakt van polyester dat voor 30 procent bestaat uit melasse, een bijproduct van de suikerproductie. Het merk vervangt hiermee een deel van het gebruik van fossiele olie, waar polyester normaal gesproken van wordt gemaakt. Daarnaast zou de stof door gebruik van de grondstof beter te recyclen zijn.

Het materiaal, met de naam Ecodear, is ontwikkeld door de Japanse textielproducent Toray. Behalve duurzaam, is het materiaal volgens de producent ook waterresistent en ademend. Deze eigenschappen maken het materiaal geschikt voor gebruik in de outdoorkledingsector. Toray ziet de introductie van het materiaal als een eerste stap richting een volledig plantaardige polyester.

Bergans of Norway en Ecodear presenteren zowel de Eidfjord Jacket en het Ecodear-textiel tijdens de Ispo, een internationale vakbeurs gericht op sportartikelen en sportkleding, die eind januari in München plaatsvindt. Volgens beide bedrijven neemt de populariteit van duurzame materialen in de sport- en outdoorbranche toe. Op de beurs ligt de focus dan ook onder meer op dit thema.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Ispo | Foto: Ispo (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail