Start-up Rechtstreex wint Investment Ready Program

18-01-2016 19:12 | Door: Aveline Bies

Rechtstreex is tot winnaar verkozen van het Investment Ready Program. Dit geeft de start-up de kans verder uit te breiden naar andere Nederlandse steden.

Rechtstreex is een start-up die een korte keten tussen boer en consument stimuleert door online duurzame, lokale produducten aan te bieden. De start-up is al actief in Eindhoven, Rotterdam en Utrecht en wil uitbreiden naar andere steden in Nederland. Daar heeft de start-up wel financiering voor nodig.

Om hiervoor investeerders te vinden, neemt de start-up deel aan het Investment Ready Program, een initiatief van Hivos, Impact Hub Amsterdam en Stichting Doen. Het programma heeft als doel duurzame ondernemers klaar te stomen voor een impactinvestering en verdere groei. 

Meer dan € 3 mln

De deelnemers van het programma bepaalden samen dat Rechtstreex de winnaar is van deze editie. De start-up gaat in onderhandeling met de Investor Circle, een groep betrokken impactinvesteerders, voor een investering van € 50.000. 

Daarnaast ontvangt de start-up in totaal 100 uur extra ondersteuning van porgrammapartners De Brauw Blackstone Westbroek, The Boston Consulting Group en Mr.Prezident om goed beslagen ten ijs te komen tijdens pitches en gesprekken met investeerders.

Andere deelnemers aan het programma waren onder andere Crowdbuilding, Goodhout en Watt Now. De iniatiefnemers van het Investment Ready Program streven ernaar meerdere deelnemers in hun kapitaalbehoefte te laten voorzien. Zo heeft de helft van de deelnemers van de vorige editie  een impact investering van in totaal ruim € 3 mln opgehaald.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Foto: Take Back Your Health Conference, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Aveline Bies

Stagiaire DuurzaamBedrijfsleven Media. Geïnteresseerd in internationale ontwikkelingen en duurzaamheid. Met belangstelling voor de wisselwerking tussen duurzame innovaties en de samenleving.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail