Zweden moedigt consumenten aan kleding te delen

ShareWear

21-01-2016 07:33 | Door: Chris Thijssen

Zweden lanceert een modecollectie die consumenten gratis mogen lenen. Hiermee wil het land bewustzijn over de voordelen van het delen van kleding creëren.

De ShareWear-collectie is co-gecreëerd door Zweedse modeontwerpers en Zweedse kledingmerken als Filippa K, Hope, House of Dagmar en Whyred. Zweden lanceerde de deeldienst als onderdeel van de Democreativity-initiatief, waarmee het land de ontwikkeling van nieuwe ideeën in de creatieve sector wil stimuleren.

Het doel van ShareWear is consumenten te laten zien dat kleding delen in plaats van weggooien goed is voor hun portemonnee en het milieu.

Alternatieve oplossing

“Elk jaar worden er in Zweden en andere landen in de wereld miljoenen tonnen kleding weggegooid, hoewel bijna alles gerecycled, weggegeven of hergebruikt zou kunnen worden”, zegt Sofia Kinberg, Directeur Global Marketing van VisitSweden. “De ShareWear-collectie wil het bewustzijn van de sector rondom deze kwestie verhogen en tegelijkertijd met een alternatieve oplossing komen.”

Consumenten kunnen de kledingstukken uit de collectie op Instagram vinden. Wie als eerste een reactie bij de foto van een kledingstuk plaatst, mag het item een week lenen. Na deze week, deelt de gebruiker het kledingstuk met de volgende persoon door opnieuw een foto op Instagram te plaatsen. De consumenten worden ook aangemoedigd hun eigen kleding op deze manier te delen.

Het kledingmerk Filippa K laat consumenten in Zweden al langer kleding uit zijn eigen collectie leasen. Hiermee zegt het merk duurzaam consumentengedrag te willen stimuleren. In Nederland kunnen consumenten kleding lenen bij de Amsterdamse kledingbibliotheek Lena. De oprichters willen een alternatief bieden voor de massaconsumptie van kleding.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Visit Sweden | DuoBlau, via Visit Sweden (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail