Dons in Berghaus-jassen wordt waterdicht zonder chemicaliën

Dons

22-01-2016 09:36 | Door: Chris Thijssen

Het Britse outdoorkledingmerk Berghaus gebruikt voor zijn collecties voortaan waterresistent dons, dat is behandeld zonder schadelijke chemicaliën.

Dons wordt in kleding gebruikt vanwege de isolerende eigenschappen en het lichte gewicht van het materiaal. Het grote nadeel van dons is echter dat wanneer het nat wordt, het materiaal zijn isolatievermogen verliest.

Nikwax, een producent van onderhoudsmiddelen voor outdoorartikelen, heeft daar iets op gevonden. De producent ontwikkelde Nikwax Hydrophobic Down (NHD). Dit waterresistente dons is volgens het bedrijf behandeld zonder gebruik van de schadelijke chemicaliën die producenten normaal gesproken gebruiken voor het waterdicht maken van materialen, zoals perfluorinated chemicals (PFC’s).

Duurzaam productieproces

Het Britse outdoorkledingmerk Berghaus kondigt aan het NHD in zijn wintercollectie voor 2016 te gebruiken. “Berghaus en Nikwax zijn leiders op het gebied van innovatieve, efficiënte en duurzame technische oplossingen voor outdoor-problemen”, zegt Paul Cosgrove, Extrem Category manager bij Berghaus. “We kijken dan ook uit naar de samenwerking met Nikwax in de toekomst.”

Berghaus zoekt al langer naar manieren om zijn productieketen te verduurzamen. Zo ontwikkelde het merk een productieproces waarvoor 89 procent minder water en 63 procent minder chemicaliën nodig zijn dan bij conventionele productiemethodes. Bij het proces zou bovendien 62 procent minder CO2 worden uitgestoten.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Revolution House Media | Foto: Eddi, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail