Zero Waste Scotland start programma met doggybag

25-01-2016 09:19 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Good to Go-programma van milieuorganisatie Zero Waste Scotland moedigt mensen aan om etensresten mee naar huis te nemen. Na een succesvol pilot is het initiatief in meerdere restaurants doorgezet.

Zero Waste Scotland zet zich door middel van verschillende projecten in om afval te verminderen. Met het programma Good to Go wil de organisatie mensen aanmoedigen om etensresten mee naar huis te nemen. Uit onderzoek van Zero Waste Scotland is gebleken dat veel mensen zich schamen om een doggybag te vragen.

Restaurants die zich inschrijven voor het initiatief krijgen promotiemateriaal, waarmee klanten en werknemers gemakkelijker etensresten mee naar huis nemen door een doggybag te vragen. Met een nationaal herkenbaar logo wil Zero Waste Scotland restaurantbezoekers verder aanmoedigen om etensresten mee naar huis te nemen.

Pilot

Na de pilot in 2014, zijn meerdere ondernemers in de Schotse stad Inverness en de Schotse Hooglanden met het programma gestart. Uit de pilot bleek dat elk restaurant gemiddeld 42 procent minder etensresten heeft weggegooid.

De milieuorganisatie verwacht dat er 395 ton minder eten in het afval belandt, wanneer alle restaurants in Schotland deelnemen aan het Good to Go-initiatief. De vermindering van voedselafval staat gelijk aan een CO2-reductie van 1374 ton.

Doggybags verplicht in Frankrijk

In Frankrijk is het sinds 1 januari 2016 verplicht om een doggybag aan te bieden in restaurants, dat schrijft De Morgen. De doggybag moet ertoe leiden dat Franse restaurants minder eten weggooien, waardoor Frankrijk 50 procent minder voedsel gaat verspillen in 2025. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Zero Waste Scotland, De Morgen | Foto: Michael Stern Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail