Nieuwe tool moet hotels bijna-energieneutraal maken

Hotel

26-01-2016 10:15 | Door: Chris Thijssen

De World Tourism Organization (UNWTO) en Nearly Zero Energy Hotels (Nezeh) introduceren een online tool waarmee hotels hun energie-efficiëntie kunnen verbeteren.

Met de online Nezeh-toolkit kunnen hoteleigenaars hun energieverbruik analyseren. Op basis daarvan geeft de tool advies bij het opstellen van maatregelen voor een betere energie-efficiëntie.

Met het hulpmiddel willen de UNWTO en Nezeh de toeristische sector laten voldoen aan de Europese Unie (EU)-richtlijnen voor bijna-energieneutrale gebouwen (beng). In 2020 moeten alle 28 EU-lidstaten aan deze beng-richtlijnen voldoen.

Het EU-initiatief Nezeh richt zich al langer op de verbetering van energie-efficiëntie in hotels. Dat doet de organisatie onder meer door hoteleigenaren technisch advies te geven en te demonstreren hoe zij duurzame investeringen rendabel kunnen maken. De ontwikkeling van de toolkit is een nieuwe stap in de activiteiten van de organisatie.

Duurzaam toerisme

“Als sector moeten we de promotie en ontwikkeling van duurzaam en verantwoordelijk toerisme garanderen”, zegt Márcio Favilla, Executive Director for Operational Programmes and Institutional Relations bij UNWTO. “Dit vereist visie, innovatie, correcte planning, goed management en de integratie van alle relevante stakeholders, inclusief klanten.”

Het project, dat cofinanciering krijgt van de EU, bouwt verder op de UNWTO Hotel Energy Solutions, dat vanaf 2011 wereldwijd 20.000 gebruikers aan zich bond. Volgens de organisatie zouden hiermee 1.500 hotels in Europa hebben geleerd hoe ze energie-efficiënter kunnen worden. Met de nieuwe tool, die vanaf maart 2016 beschikbaar is, willen de UNWTO en Nezeh dat aantal uitbreiden.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: UNWTO | Foto: Dennis Jarvis, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail