'Menselijke' Pepper-robots gaan telefoonwinkel bemannen

27-01-2016 18:09 | Door: Dimitri Reijerman

Het Japanse bedrijf SoftBank opent in Tokio een tijdelijke winkel waarin robots telefoons aan consumenten proberen te verkopen. De Pepper-robots komen op huurbasis beschikbaar voor bedrijven en zijn voor tal van klussen in te zetten, waaronder zorgtaken.

Pepper

In de telefoonwinkel, die tussen 28 maart en 3 april opengaat, wil SoftBank zijn 'menselijke' robots aan het werk zetten. Vijf tot zes Peppers bemannen de winkel en verwelkomen klanten, demonstreren telefoons en assisteren klanten bij een eventuele aankoop. Een mens wordt alleen ingezet om te controleren of het identiteitsbewijs klopt als de klant een telefooncontract afsluit.

Volgens SoftBank kan een Pepper-robot met zijn sensoren menselijke emoties uit bewegingen en de stem opmaken en zijn software daar op in laten spelen door direct te interacteren. De cloudsoftware van Pepper maakt gebruik van IBM's Watson-technologie en is daarmee in staat om data van internet of things-toepassingen, zoals externe sensoren in zijn directe omgeving, te gebruiken in zijn beslissingen.

Open platform

Ook gebruikt SoftBank een open softwareplatform. Dit stelt bedrijven in staat om specifieke toepassingen te ontwikkelen voor Pepper. De RobotApp Market for Biz-winkel moet op 22 februari zijn deuren openen. Zeker tweehonderd bedrijven gaan apps via dit platform aanbieden.

De robot is niet alleen inzetbaar voor winkelomgevingen; SoftBank ziet ook kansen in de markt voor zorgrobots. Zo kan het Peppers inzetten als kameraadje voor thuiswonende senioren in het snel vergrijzende Japan. Momenteel levert SoftBank de Pepper-robots op huurbasis.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: SoftBank | Foto: SoftBank

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail