Mede-eigenaar Pharrell versterkt innovatie G-Star

Pharrell Williams

10-02-2016 12:01 | Door: Chris Thijssen

De Amerikaanse muzikant en producer Pharrell Williams wordt mede-eigenaar van het jeansmerk G-Star Raw. Het merk zet hiermee in op de versterking van innovatie binnen het bedrijf.

Het partnerschap volgt na een twee jaar durende samenwerking tussen G-Star en Bionic Yarn, het bedrijf van Pharrell Williams voor het project Raw for the Oceans. Doel van dit project is het verwerken van gerecycled oceaanplastic tot denim.

Het jeansmerk zet de samenwerking met Bionic Yarn voort en breidt deze de komende tijd verder uit. “Met Pharrell als nieuwe mede-eigenaar blijven duurzame initiatieven een kernfocus om de toekomst van jeans vorm te geven”, meldt het merk.

Als mede-eigenaar wordt Williams betrokken bij verschillende creatieve zaken, zoals de ontwikkeling van collecties en campagnes. Daarnaast gaat hij zich bezig houden met de bedrijfsstrategie van G-Star. 

Nieuwe duurzaamheidsvisies

G-Star verwacht daarnaast dat het partnerschap met Williams tot de ontwikkeling van nieuwe innovaties leidt.

“We willen blijven innoveren door Pharrell de mogelijkheid te geven onze grenzen te verleggen in alle aspecten van ons bedrijf, van het creëren van nieuwe productideeën en nieuwe duurzaamheidsvisies tot de creatie van nieuwe merkervaringen”, zegt Thecla Schaeffer, CMO van G-Star, in een persbericht.

Williams vindt in G-Star naar eigen zeggen een eigenzinnige en vooruitstrevende partner. “Ik denk dat G-Star het bepalende jeansmerk van de eenentwintigste eeuw wordt”, zegt hij. “Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van die missie en samen de toekomst van G-Star vorm te geven.”

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: G-Star Raw | Foto: G-Star (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail