Tweedehands producten voortaan ook in webshops van Coolblue

Coolblue

13-02-2016 11:36 | Door: Chris Thijssen

Coolblue gaat tweedehands producten behalve via Marktplaats en 2dehands.be voortaan ook aanbieden via de eigen webshop.

Tweedekansjes, zoals Coolblue de tweedehands artikelen noemt, zijn producten die door een klant zijn omgeruild of teruggestuurd. Wanneer een product retour komt, wordt het volgens de retailer uitvoerig getest.

Als het bedrijf er zeker van is dat het product nog werkt, wordt dat artikel ingedeeld op basis van de staat, in de categorie nieuwstaat, lichte gebruikerssporen of zichtbare beschadigingen. Afhankelijk daarvan bepaalt Coolblue een nieuwe verkoopprijs. Het bedrijf geeft daarnaast aan of een product al dan niet is gerepareerd of refurbished.

In de eigen webwinkels

Voorheen bood het bedrijf de Tweedekans-producten al aan via de websites Marktplaats.nl en 2dehands.be. Consumenten kunnen voortaan ook op de productpagina in de webwinkels van Coolblue zien of er van een product een Tweedekans-variant beschikbaar is.

Het bestellen van een tweedehands product werkt hetzelfde als bij een nieuw product. Op de Tweedekansjes geldt bovendien garantie van 12 of 24 maanden, afhankelijk van de staat.

Begin deze maand kondigde Coolblue ook aan voortaan een deel van de witgoedleveringen zelf uit te voeren. In eerste instantie leveren vijftien busjes de bestellingen in Noord-Brabant en een deel van Limburg. De ambitie is dat er eind dit jaar circa vijftig busjes van het bedrijf door Nederland rijden.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Coolblue | Foto: Coolblue (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail