M&S gaat volledig over op led-verlichting

15-02-2016 15:23 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Marks & Spencer (M&S) wil tegen 2025 al zijn Britse winkels voorzien van LED-verlichting. Hiermee voegt de retailer een nieuwe doelstelling aan zijn duurzaamheidsplan toe. 

Dat maakte M&S volgens de Britse website Edie bekend tijdens een evenement in Londen. Onlangs heeft de retailer al zijn food-filialen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland voorzien van LED-verlichting. Dit jaar volgen ook de warenhuizen van het bedrijf. Doel is dat in 2025 alle verlichting in de Britse winkels is vervangen door LED-verlichting. 

Tijdens het evenement liet Munish Datta, Head of Plan A and Facilities Management M&S, weten dat het bedrijf de veranderingen niet wil beperken tot het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Doel is de LED-verlichting ook in vestigingen in andere landen te plaatsen.

Plan A

Deze nieuwe doelstelling is een toevoeging op het bestaande initiatief Plan A. In 2007 maakte het Britse bedrijf honderd doelstellingen bekend om duurzamer te werk te gaan. Een van de doelen in het businessplan is om het energiegebruik voor 2020 te halveren.

Om het bedrijf te voorzien van duurzame energie is M&S een proef gestart met diverse zonnepanelen en LED-verlichting in winkels. Zo kreeg een distributiecentrum in Groot-Brittannië vorig jaar bijna 25.000 zonnepanelen op het dak om het bedrijf te voorzien van duurzame energie.

Sinds het businessplan bekend is, heeft de retailketen zijn energiegebruik in zijn winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland met 36 procent kunnen terugdringen. Daarnaast wordt afval niet meer naar de stortplaats gebracht, maar gebruikt om energie te produceren. Hiermee werkt het bedrijf ook aan zijn ambitie om minder CO2 uit te stoten.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Marks and Spencer, Edie | Foto: Marks and Spencer

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail