Zweeds merk is stap dichter bij 80 procent duurzame kleding

Lindex

19-02-2016 07:14 | Door: Chris Thijssen

Het meerendeel van alle denim van het Zweedse kledingmerk Lindex is vanaf dit voorjaar gemaakt van duurzaam katoen. Het merk maakt daarnaast gebruik van productiemethoden met minder milieu-impact.  

De kleding uit de Better Denim-collectie is volledig duurzaam, stelt het Zweedse Lindex, met vijfhonderd winkels in Europa en het Midden-Oosten. De kleding is volgens het merk gemaakt van biologisch katoen en geproduceerd met water- en energiebesparende processen.

Ook zijn er minder chemicaliën gebruikt. Verder heeft Lindex bij alle spijkerbroeken de maat in de tailleband geprint, waardoor er geen papieren maatlabels nodig zijn.

Eerder sloeg Lindex al de handen ineen met andere Zweedse kledingmerken en hun Indiase leveranciers om de productiemethoden van kleding duurzamer te maken. Door het Swar-project besparen de 120 leveranciers gezamenlijk 284 miljoen liter water en 402 ton chemicaliën per jaar.

Standaard duurzame productie

Lindex sneaker

Met de nieuwe denimlijn wil Lindex naar eigen zeggen de standaard zetten. “We zijn erg trots dat we productieprocessen met een lage milieu-impact voor het grootste deel van onze denim hebben geïmplementeerd”, zegt Anna-Karin Dahlberg, Production Support Manager bij Lindex.

“Dit is een grote stap richting onze doelstelling om in 2020 80 procent van alle Lindex-kleding te produceren met behulp van duurzamere methoden.”

Voor de Better Denim-lijn presenteert Lindex ook zijn eerste geüpcyclede item: een sneaker gemaakt van gerecycled denim. Alle delen van deze schoen zijn gemaakt van denim dat is verzameld uit post-consumer-textielafval. Het merk ontwikkelde de schoen in samenwerking met de Zweedse kledinginzamelaar Myrorna en de distributeur Fair Unlimited.  

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Lindex | Foto: Lindex (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail