Levi Strauss zamelt ook in Europa oude kleding in

Levi's

03-03-2016 09:53 | Door: Chris Thijssen

Levi Strauss gaat nu ook in Europa afgedankte kleding inzamelen voor recycling. Het programma start in het Verenigd Koninkrijk.

Consumenten kunnen vanaf nu, behalve in de Verenigde Staten, ook in het Verenigd Koninkrijk hun ongewenste kleding en schoenen inleveren bij Levi’s-winkels. In ruil voor hun kleding, ongeacht van welk merk, ontvangen ze een voucher voor 10 procent korting, te besteden in de betreffende winkel.

Levi Strauss wil het inzamelprogramma tegen eind 2017 in de rest van Europa uitrollen. Hiermee streeft het kledingmerk er naar eigen zeggen naar de hoeveelheid kleding op de stortplaatsen te verminderen. Volgens Levi Strauss belandt in het Verenigd Koninkrijk elk jaar 350.000 ton ongewilde kleding bij het afval.

Levenscyclus producten

“We hebben aandacht voor duurzaamheid in alle facetten van onze business en we bekijken hoe we consumentengedrag kunnen veranderen om het recyclen van kleding de norm te maken”, zegt Michael Kobori, vice president of sustainability bij Levi Strauss & Co.

“Als voorloper in de industrie bekijken we alle fasen van onze productlevenscyclus, inclusief afdelingen buiten onze directe controle, zoals het eindpunt van een product”, vervolgt hij. “Door gebruikte kleding in onze winkels te verzamelen, maken we het voor de consument eenvoudig om zijn steentje bij te dragen.”

Het kledingrecyclingprogramma in Europa bouwt voort op het partnerschap van Levi Strauss met het recyclingbedrijf I:Collect (I:Co). Dit bedrijf werkt ook samen met merken als H&M, Hunkemöller en The North Face.

Circulaire economie

De uitbreiding van kledinginzameling is Levi Strauss’ meest recente stap in de bredere duurzaamheidsdoelstelling om een infrastructuur te creëren die een circulaire economie ondersteunt. Dit betekent volgens het bedrijf in de praktijk het ontwerpen van een product met recycling in het achterhoofd.

Zo wil het kledingmerk de levensduur van kleding verlengen door duurzaamheid en reparatie. Daarnaast kan de kleding worden gerecycled tot producten als isolatiemateriaal of nieuwe kleding.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Levi Strauss | Foto: Jamiecat, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail