Zonnepanelen dragen bij aan energieverbetering Lidl

Zonnepanelen Lidl

03-03-2016 12:28 | Door: Chris Thijssen

Lidl heeft in Nederland in totaal 11.763 zonnepanelen in gebruik. Het voornemen is om dit jaar nog eens ruim 4.000 panelen te plaatsen. 

Inmiddels genereren twintig Lidl-filialen in Nederland zelf zonnestroom. Dat komt neer op de opwekking van 1.860.939 kilowattuur stroom per jaar. Volgens Lidl kunnen ze met deze hoeveelheid stroom vijfhonderd huishoudens een jaar lang van stroom voorzien.
  
Lidl streeft ernaar 20 procent energieverbetering te realiseren in 2020 ten opzichte van 2010. Zo investeert de keten in hernieuwbare energie en gebruikt Lidl voor zijn filialen 100 procent groene stroom. Om zelf meer duurzame energie op te wekken, heeft de retailer de ambitie om jaarlijks minimaal tien filialen te voorzien van zonnepanelen. 

Distributiecentra

Om de ecologische voetafdruk van de logistieke activiteiten te verkleinen, zijn ook de distributiecentra van Lidl Nederland voorzien van zonnepanelen. Zo wekken de zonnepanelen op de distributiecentra in Etten-Leur en Heerenveen samen per jaar genoeg energie op om 174 huishoudens van stroom te voorzien. 
  
Met het nieuwe distributiecentrum, dat Lidl in Waddinxveen bouwt, breidt de retailer het zonnepanelenpakket nog verder uit. Zo krijgt het dak van het nieuwe gebouw meer dan 4.000 panelen. Daarmee kan het gebouw volgens Lidl op een zonnige dag zelfvoorzienend zijn. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Lidl | Foto: Lidl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail