Primark leert 10.000 boerinnen duurzaam katoen te verbouwen

katoen

09-03-2016 07:52 | Door: Thijs ten Brinck

Het Ierse kledingconcern Primark schaalt een duurzaamheidsprogramma rond het verbouwen van katoen op. De komende zes jaar verduurzaamt het de productie samen met 10.000 kleine Indische katoenplantages.

Primark richt zich daarbij primair op vrouwelijke ondernemers, in de traditioneel door mannen gedomineerde katoensector in India.

53,5 procent minder pesticiden

Binnen het duurzaamheidsprogramma leren de katoenboerinnen hoe ze de katoenopbrengst en winst kunnen verhogen en tegelijkertijd het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen kunnen verlagen.

Verhoogde productie

Het kledingconcern werkt in het project samen met het Britse bedrijf CottonConnect en de Indische Self-Employed Women’s Association (Sewa).

Het gezamenlijke programma loopt op kleinere schaal al drie jaar. In die periode hebben Primark, Sewa en Cottonconnect 1.250 vrouwen getraind in verbeterde landbouwmethoden.

De getrainde groep boerinnen heeft het gebruik van kunstmest inmiddels met 13,5 procent teruggebracht en het pesticidengebruik meer dan gehalveerd. Tegelijkertijd nam de opbrengst van de katoenplantages met gemiddeld 12,6 procent toe en behaalden de vrouwen liefst 211 procent meer winst dan voorheen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: BusinessGreen, Edie | Foto: Kimberly Vardeman, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrifjsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail