Zonnepanelen op 184 Whole Foods supermarkten

whole foods

09-03-2016 12:06 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse supermarktketen Whole Foods installeert zonnepanelen op ruim 40 procent van zijn winkelvastgoed. Het bedrijf werkt samen met zonnepaneleninstallateurs SolarCity en NRG.

Whole Foods specialiseert zich in natuurlijke en biologische voedingsmiddelen. De high-end retailketen heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië.

Voorgepelde mandarijnen eruit, zonnepanelen erop

In de VS plaatst Whole Foods in twee afzonderlijke deals zonnepanelen op 184 van zijn winkels.

Het Amerikaanse energiebedrijf NRG plaatst in negen staten in totaal bijna 14 megawatt aan zonnepanelen op 84 van Whole Foods supermarkten.

Zonne-energie specialist SolarCity neemt 100 andere locaties van de retailketen onder handen. Om hoeveel zonvermogen die opdracht gaat is niet bekend gemaakt.

Parallel aan het goede nieuws krijgt Whole Foods het in eigen land zwaar te verduren over in plastic verpakte voorgepelde mandarijnen. Na veel kritiek op social media heeft het bio-concern besloten de vruchten voortaan alleen nog in de natuurlijke verpakking te verkopen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: NRG, SolarCity | Foto: ChadPerez49, via WikiMedia Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail