Nieuwe New Yorkse Zara verbruikt 30 procent minder energie

Zara

15-03-2016 07:41 | Door: Chris Thijssen

De nieuwe Zara-winkel in de buurt Soho in New York moet 30 procent minder energie en 50 procent minder water gebruiken in vergelijking met conventionele kledingwinkels van de retailer.

De winkel, gevestigd in een pand uit 1878, zet volgens Zara de standaard op het gebied van duurzaamheid. Zo moeten energie-efficiëntiemaatregelen en recyclinginitiatieven bijdragen aan een verlaging van de ecologische voetafdruk van de winkel.

Doel is het energie- en watergebruik in de winkel van bijna 4.400 vierkante meter met respectievelijk 30 en 50 procent te verminderen ten opzichte van conventionele Zara-winkels.

Leed-certificaat

Zara hoopt met de nieuwe winkel in aanmerking te komen voor een Leadership in Energy and Environmental Design (Leed)-certificaat. Deze certificering wordt door de U.S. Green Building Council (USGBC) verstrekt aan duurzame gebouwen.

Inditex Group, het Spaanse moederbedrijf van onder meer Zara, Bershka en Massimo Dutti, streeft ernaar in 2020 al zijn winkels te transformeren tot zogenoemde ‘eco-efficiënte’ winkels. De nieuwe locatie in Soho fungeert volgens het bedrijf als wereldwijd voorbeeld voor deze winkels.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Inditex Group | Foto: Inditex Group (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail