Walmart vervangt spaarlampen in assortiment door LED’s

Walmart

21-03-2016 07:03 | Door: Chris Thijssen

De Amerikaanse supermarktketen Walmart stapt dit jaar over op de verkoop van uitsluitend LED-lampen. Hiermee wil de retailer LED-verlichting toegankelijker maken.

Walmart heeft besloten te stoppen met de verkoop van spaarlampen. De retailer haalt de lampen het komende jaar gefaseerd uit de schappen en vervangt deze door uitsluitend LED-lampen.

Met de stap naar de verkoop van uitsluitend LED-verlichting zegt Walmart te voldoen aan een van zijn belangrijkste duurzaamheidsdoelstellingen: het verkopen van producten die duurzamer zijn voor mensen en het milieu.

GE Lighting, dat spaarlampen aan Walmart levert, kondigde eerder al aan in de Verenigde Staten te stoppen met de productie van spaarlampen en zijn focus te verleggen naar LED-verlichting.

LED-verlichting toegankelijker

Volgens Walmart zijn de prijzen van LED-lampen de afgelopen vijf jaar ‘drastisch gedaald’ in vergelijking met spaarlampen. Dat betekent echter niet dat de lampen slechter presteren, stelt het bedrijf. “LED’s overtreffen spaarlampen als het aankomt op helderheid, lichtkwaliteit en de dimmogelijkheid”, meldt Walmart op zijn blog.  

Wanneer LED-lampen toegankelijker worden, verwacht Walmart dan ook dat meer consumenten op de zuinigere verlichting zullen overstappen.

“We zijn verheugd deze optie aan onze klanten aan te bieden, omdat we uit ervaring weten hoe LED’s onze bottom line kunnen beïnvloeden”, zegt Laura Philips, Walmart SVP of Sustainability, op de blog. Zo heeft volgens haar alleen de overstap naar LED-verlichting in koelkasten al geleid tot een energiebesparing van 70 procent.

‘Laagste échte kosten’

Walmart gaat naar eigen zeggen door met het brengen van nieuwe producten die bij consumenten thuis besparingen opleveren. “We geloven dat je als bedrijf niet moet streven naar enkel de laagste prijzen, maar de laagste échte kosten - besparingen in zowel geld en ecologische impact”, schrijft de retailer. “Want daarvan heeft iedereen profijt.”

Ook Ikea verkoopt alleen nog LED-verlichting in zijn winkels. Hiermee wil het bedrijf zoveel mogelijk mensen in staat stellen duurzamer te leven.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Walmart | Foto: Walmart (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail