Chemiebedrijf zet experts in voor duurzamere leerindustrie

Leer

22-03-2016 07:33 | Door: Chris Thijssen

Het chemiebedrijf Stahl uit Waalwijk en de non-profitorganisatie Pum werken samen aan de verduurzaming van de leerindustrie in opkomende landen.

Stahl levert onder meer chemicaliën voor de leerindustrie, zoals middelen voor het schoonmaken van huiden en voor het afwerken van het leer. Het chemiebedrijf zet, samen met de non-profitorganisatie Pum, experts in die samen met leerlooierijen in Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Oost-Europa aan verschillende projecten werken.

In eerste instantie spelen deze experts een adviserende rol, met als doel de zakelijke prestaties en de focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid bij bedrijven te versterken.

Samenwerkingspartners

Stahl zegt te geloven dat duurzaamheid en transparantie in de supply chain kunnen worden bereikt door intensieve samenwerking met partners. Door samen te werken met Pum maakt Stahl zijn kennis naar eigen zeggen internationaal beschikbaar voor de promotie van de duurzaamheid van de leersector en een verbetering van de kwaliteit van leer.

“De samenwerking met Pum biedt Stahl een geweldige kans om een positieve bijdrage te leveren op wereldniveau”, zegt Michael Costello, Director of Sustainability bij Stahl.

Ontbossing en CO2-uitstoot

Behalve het verduurzamen van de leerindustrie in opkomende landen, willen Stahl en Pum ook de zelfredzaamheid en de lokale werkgelegenheid vergroten.

Samen met andere vertegenwoordigers uit de leerindustrie riepen de bedrijven eerder al verschillende projecten in het leven. Met deze projecten willen zij de milieu-impact van de leerindustrie verkleinen, door onder meer ontbossing, dierenleed, CO2-uitstoot en watervervuiling tegen te gaan.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Stahl, Pum | Foto: Make it Kenya, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail