On-gridpodium dancefestival Dgtl draait op groene stroom

Dgtl

23-03-2016 07:35 | Door: Chris Thijssen

Het Amsterdamse dancefestival Dgtl, dat plaatsvindt op de NDSM-werf, beleeft aankomend weekend zijn eerste editie met aansluiting op het vaste elektriciteitsnet. Dit moet het gebruik van dieselaggregaten vervangen.

De NDSM-werf had tot voor kort geen stroompunten waar festivals hun energie vandaan konden halen. De organisatie van dancefestival Dgtl maakte in eerdere edities al gebruik van zonnepanelen en een windturbine maar het grootste deel van de elektriciteit kwam nog van dieselaggregaten.

Sinds afgelopen week is de NDSM-werf aangesloten op het vaste elektriciteitsnet, gefaciliteerd door Locol, een initiatief van Alliander. Daarmee krijgt het on-gridpodium van het Dgtl-festival groene stroom van Greenchoice. Het off-gridpodium draait op zonne-energie die ter plaatse wordt opgewekt.

Dgtl

De organisatie achter Dgtl streeft naar 100 procent groene festivalstroom. Zo experimenteerde het festival tijdens de 2015-editie met grote en kleine windmolens voor de elektriciteitsvoorziening.

Vegetarisch festivalmenu

Om behalve de elektriciteitsvoorziening nog meer facetten van het festival te verduurzamen, besloot de Dgtl-organisatie ook over te stappen naar een vegetarisch menu. Door tijdens de komende editie van het festival uitsluitend vlees- en visvrije gerechten te serveren, denkt de organisatie bijna 53 ton CO2, 14 miljoen liter water en 21 ton veevoer te besparen.

Verder biedt het festival uitsluitend herbruikbare drankbekers en wordt de urine in de festivaltoiletten gerecycled tot fosfaat. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Greenchoice | Foto’s: Greenchoice (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail